0

Skupština Udruženja novinara Srbije izabrala je u nedelju, posle ponovljenog glasanja, 40 članova Upravnog odbora udruženja, nakon što je ranije proglasila rezultate izbora za predsednika UNS, Nadzorni odbor i Sud časti.

Novica Savić, foto:privatna arhiva

Za člana je izabran i Novica Savić, dopisnik RTS-a iz Požarevca, ali je on nakon toga podneo ostavku, navodeći između ostalog da ga je sramota da sedi u telu za koje je glasalo manje od četvrtine delegata na skupštini UNS-a.

„U Upravi UNS proveo sam 12 godina. Trudio sam se da dostojno i pošteno reprezentujem one koji su mi, zaokruživanjem mog imena na glasačkom listiću, dali poverenje. Izborom za svaki od tri prethodna mandata uvek sam se ponosio. Ali, sada me je prvi put sramota. Sramota me je da sedim u telu koje donosi odluke u ime članstva našeg najstarijeg novinarskog udruženja, a da je za to telo glasalo manje od četvrtine delegata na Skupštini UNS, što se, koliko pamtim, nikada pre toga nije desilo. Koga onda ja sada predstavljam ? U čije ime treba da govorim i donosim odluke ?  Osećaj za sramotu je, naravno, individualan. Neko ga ima više, neko manje, a neko ga i nema. Meni moj osećaj ne dozvoljava da ostanem u ovoj, ovakvoj, na pomenuti način izabranoj Upravi. Zato podnosim ostavku na mesto člana Uprave. Ne sumnjam da ćete naći odgovarajuću zamenu za moje upražnjeno mesto. Ostajem, za sada, u članstvu Udruženja novinara Srbije, u kome sam od 1994. godine“, napisao je u ostavci.

Pravo glasa na ponovljenim izborima imalo 599 članova, a na ponovljenim izborima glasalo njih 143.

U Upravni odbor UNS izabrani su Goran Avramović, Miljan Vitomirovic, Budimir Ničić, Jovan Simić, Dušan Albijanić, Darko Dimitrijević, Predrag Rava, Slobodan Radičević, Anđelka Ćuk i Ivica Milosavljević.

U UO UNS su izabrani i Jelena Spasić, Bogdan Vranješević, Dragoslav Gogić, Sonja Ivković, Zoran Maksimović, Žikica Stevanović, Dragan Stojanović, Gordana Eror, Olivera Kovačević, Obrad Gogić, Jasmina Panjiki, Slobodan Ćirić, Aleksandar Grubeš, Dragana Deurić.

Takođe, za članove Uprave su izabrani i Petar Živković, Ljubenko Zvizdić, Milan Vlajić, Zorica Šoković, Vera Korponaić, Olja Milošević, Dragan Todorović, Edip Honić, Dubravka Nikolić, Branislava Džunov, Darinka Mihajlović, Gvozden Zdravković, Jovanka Stojanović, Branko Žujović, Predrag Vasiljević i Novica Savić.

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Novije
Starije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend