0

nova industrijska zona, detalj (foto/arhiva UU)

Reč je o jednoj parceli, 6780/58 koja izlazi na dve interne saobraćajnice, odnosno ulice Nova 1 i Nova 2 i nalazi se se u celini A2.1 Severnog bloka industrijske zone.

ilustracija: planska dokumentacija Grada Požarevca

Početna cena na javnom nadmetanju koje će se održati 12.jula je 13.720.000 dinara. 

Grad Požarevac je na poslednjoj sednici skupštine doneo odluke o otuđenju ukupno 1,6 hektara građevinskog zemljišta u severnom bloku, nakon što je 6 firmi na javnim nadmetanjima izlicitiralo 8 parcela za ukupno oko 21,4 miliona dinara.

Tokom rasprave na skupštini, od strane opozicione DJB pomenuto je i pitanje opravdanosti toga da se umesto zakupa zemljište koje je Grad infrastrukturno opremao ranijih godina nudilo na prodaju. 

Gradonačelnik Saša Pavlović se odgovarajući na to, tada zapitao na koji način bi novi vlasnici dobili građevinsku dozvolu da je zemljište dato u zakup i pritom se pozvao na određene članove Zakona o planiranju i izgradnji. 

Međutim, sajt Istinomer je u članku objavljenom tokom prethodnog vikenda proveravao članove Zakona na koje se Pavlović pozivao. Ovaj sajt je u tekstu ukazao da pomenutim članovima nije definisan vlasnik objekta, kao i da je izdavanje građevinske dozvole regulisano drugim članom istog Zakona, na koga se gradonačelnik nije pozvao, a kojim je izdavanje građevinske dozvole moguće sa odgovarajućim pravom na zemljištu, odnosno sa pravom zakupa na građevinskom zemljištu u javnoj svojini.

Gradonačelnik je na sednici skupštine naveo i da postoje tri investitora koji su pokazala nameru da u narednom periodu otuđe zemljište u industrijskoj zoni.

Parcela koja je oglašena na prodaju nalazi se na celini čija je pretežna namena poslovno-komercijalna delatnost, dopunski specijalizovana proizvodnja, a prateća uslužno-komercijalne delatnosti. 

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Novije
Starije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend