0

Gradska uprava u Požarevcu traži izvođača radova za rekonstrukciju Sunčanog parka u Požarevcu. Posao je procenjen na 30,2 miliona dinara

foto UU/arhiva

Površine koje bi trebalo da budu obuhvaćene rekonstrukcijom podrazumevaju parkovski prostor u ulici Moše Pijade i Jovana Šerbanovića, ali i zelene površine kod Pošte i oko zgrade Načestva. 

U kratkom opisu radova u javnoj nabavci , navedena je da je potrebno da se izvrši demontaža parkovskih klupa, kanti za smeće, betonskih žardinjera, ograde, stubića, mobilijara, sečenje stabala, vađenje panjeva, čišćenje terna od šuta i površinsko skidanje zemlje. Predviđena je nabavka, transport i sadnja sadnica i žive ograde, formiranje novog travnjaka i izgradnja dečijeg igrališta.

foto UU/arhiva

U projektnom zadatku na osnovog koga je sačinjen projekat rekonstrukcije, navodi se da je Sunčani park oformljen nakon izgradnje „Centra za kulturu“ osamdesetihgodina prošlog veka i da od tada osim održavanja nije vršena obnova sadnica. 

U proteklih desetak godinaformiran je parking sa severne strane Centra za kulturu. Na ovoj strani parka pre par godina postavljen je mobilijar za igru dece, a iza igrališta deo parka koji je ranijeodržavala Pošta potpuno je zapušten te ima dosta sadnica sa entomološkim Ifitopatološkim oštećenjima. Deo parka sa zapadne strane Centra za kulturu je okoOkružnog zdanja u kome su smeštene službe SUP-a, takođe je u zapuštenom stanju.Zelene trake duž ul. Jovana Šerbanovića su takođe neuređene, a postojeći drvored je ulošem stanju te ga treba obnoviti.

foto UU/arhiva

Cilj rekonstrukcije parka je rekonstrukcija zelenila, uklanjanje suvih i dotrajalih sadnica i sadnja novih, preoblikovanje I ograđivanje igrališta za decu u delu parka prema Pošti, kao i igralištaprema ulici Moše Pijade, uređenje pešačkih staza saklupama i korpama za smeće, formiranje odvojenog prostora za kontejnere za smeće, uređenje partera ispred Centra za kulturu, sanacija zelenih traka duž drvoreda u ulici Jovana Šerbanovića sa zamenomdotrajalih i suvih stabala novim. Travnate površine bi trebalo da u budućnosti budu prožete zalivnim sistemom, a park ograđen. 

Rekonstrukcija bi trebalo da traje 70 radnih dana. 

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Novije
Starije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend