0

Strukturu budžeta čine prihodi za koje se očekuju da će biti ostvareni od blizu 3,5 milijardi dinara i neraspoređeni višak prihoda iz ranijih godina koji je nešto manji od 1,7 milijardi dinara. 

detalj sa sednice skupštine, foto UU

U odnosu na aktuelni budžet za 2021.godinu, primetno je da su nešto niži prihodi Grada koji se planiraju naredne godine. Najveće smanjenje prihoda je od poreza na dobra i usluge u iznosu većem od 210 miliona dinara, a pre svega zbog očekivanog umanjenja prihoda od naknada za emisije štetnih gasova, praškastih materija i odlaganje otpada za čitava 222 miliona dinara.

S druge strane, uvećanjem poreza na imovinu, očekuju se viši prihodi za oko 50 miliona dinara. 

Za narednu godinu u planu su 234 kapitalna izdatka ukupne vrednosti 1,8 milijardi dinara. Od ovih investicija, 112 bi trebalo da se započnu u 2022.

Od investicija koje „započinju“ izdvajaju se ulaganja u opremanje reciklažnog centra za transfer otpada na regionalnu deponiju, sa opremanjem linijom za predtretman otpada, kao i nabavku mehanizacije i opreme. 

U planu je izmeštanje 35 kilovoltnog razvodnog postrojenja elektrodistribucije u fabrici Bambi, asfaltiranje Pećke ulice u Sopotu, priključni toplovod za Ostrovo i rekonstrukcija fudbalskog igrališta MIP-a. 

Među investicijama za 2022. nalaze se one koje su započete u ovoj godini su atletski stadion, kolovoz u Ratarskoj. 

Revitalizacija Muzeja kulturne istorije ponovo je u planu investicija u ovoj godini kao još nezapočeta, a rekonstrukcija Čikoša bi uslovno rečeno, trebalo da se nastavi u 2022.

Za rekonstrukciju postojeće kanalizacione mreže u gradu planira se 21 milion, a za rekonstrukciju i proširenje vodovodne mreže 7 miliona dinara.

Između ostalih, u budžetu je i distributivna mreža i priključni toplovod u Sopotu na lokalici toplopredajne stanice u Nemanje Tomića.

Trebalo bi dodati i energetsku efikasnost, odnosno planirane aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju energetskih svojstava stambenih zgrada (fasade, solarni paneli, zamena kotlova i stolarije).

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Novije
Starije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend