0

Od danas hleb “sava” biće tri dinara skuplji – umesto 46 koštaće 49 dinara. Odluku je donela Vlada, nakon što je Uredbu o ograničenju cene hleba od brašna tip 500 koja ističe danas produžila za još 90 dana, piše Danas.

ilustracija Pixabay

Sve ostale cene osnovnih životnih namirnica koje je Vlada zasebnom Uredbom takođe ograničila na nivo od 15. novembra prošle godine važiće još dva meseca i neće biti biti menjane. Radi se o kristal šećeru u pakovanju od jednog kilograma, brašnu tipa 400 i 500 u pakovanjima od jednog i pet kilograma, kao i svinjskom butu i suncokretovom ulju.

Trenutno, cena mekog brašna tip 400 u prodavnicima su od 73 do 83 dinara, kilogram šećera košta od 83 do 90 dinara, ulje od 197 do 225 dinara, dok je kilogram svinjskog buta od 550 do 640 dinara, dok litar mleka košta od 108 do 111 dinara, što je u skladu sa Uredbom koju je Vlada dopunila krajem aprila, a u kojoj je odlučeno da maksimalna maloprodajna cena mleka sa 2,8 procenata mlečne masti ne sme da pređe 113,99 dinara po litru, a da trgovačka marža može najviše biti 12 odsto.

Odluka države je i da se se svi proizvodi ne smeju isporučivati u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci, a za nepoštovanje ove odluke kazne su od 100.000 do dva miliona dinara, ali i zabrana obavljanja delatnosti u trajanju od šest meseci do jedne godine. Nastavak

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Novije
Starije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend