0

Cene organizovanja novih događaja, rođendana i venčanja planiranih na jesen, zbog rasta inflacije, biće veće između 30 i 35 odsto u odnosu na proslave koje su bile ugovorene prošle godine, rekao je predsednik Udruženja Ivent industrije Boško Bubanja za Novu ekonomiju

Industrija organizovanja proslava, rođendana, događaja i venčanja, koja je bila "zaključana" od početka pandemije oko godinu i po dana, može da se vrati na nivo poslovanja pre pandemije tek 2024. godine, ocenjuje Bubanja za portal Nova ekonomija.

"Ivent industrija nije dobila nikavu podršku tokom pandemije od države. Iako su državni zvaničnici obećali pomoć ivent odrganizatorima prošle godine jer nam je rad bio zabranjen duže od 16 meseci. Prošle godine na sastanku u Vladi rekli su nam da ne mogu da daju pomoć salonima venčanica, fotografima, ali da će prostori gde se organizuju proslave dobiti pomoć kao i noćni klubovi i barovi. Noćni klubovi i barovi su dobili, ali naša delatnost nije.

Prema procenama Udruženja, u ovoj delatnosi je pre pandemije radilo oko 1.000 firmi, a sad ih je na tržištu upola manje. 

"U tim firmama bilo je zaposleno oko 10.000 ljudi, dok je mnogo veći broj ljudi pogođen tokom pandemije, porodice koje su zbog specifičnosti ovog posla uključene u posao su ostale bez prihoda. Više od polovine firmi je u blokadi zbog neizmerenih računa i dugovanja i biće pokrenut stečajni postupak", kaže Bubanja. 

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Novije
Starije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend