0

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović sa saradnicima razgovarao je sa predsednikom opštine Veliko Gradište Draganom Milićem o nastavku saradnje na unapređenju putničkog vodnog saobraćaja u toj lokalnoj samoupravi.

Perović je istakao da je Agencija tokom ove godine uložila sredstva u izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa u Ramu. 

Krajem maja ove godine zaključen je ugovor za izgradnju infrastrulture pristaništa sa firmom PIM Hidroinženjering, a posao je vredan oko 39,7 miliona dinara. 

“Otvaranjem međunarodnog putničkog pristaništa u Velikom Gradištu približićemo tvrđavu Ram turistima iz celog sveta i upotpuniti ponudu Donjeg Podunavlja”, rekao je Perović.

Tema sastanka bila je i marina u Velikom Gradištu. Perović je kazao da je lokacija marine u neposrednoj blizini Srebrnog jezera perspektivna za razvoj nautike u ovom delu Srbije. 

Trenutno se radi na izradi projektno-tehničke dokumentacije za ovaj objekat.

Prema Prema Perovićevim rečima, Agencija je u prethodnom periodu izradila potrebnu dokumentaciju za proglašenje lučkog područja marine u Velikom Gradištu. Dodao je da je Agencija, preko resornog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uputila inicijativu za donošenje uredbe o proglašenju ovog lučkog područja. Nakon usvajanja pomenutog dokumenta, pristupiće se daljoj realizaciji infrastrukturnog projekta marine, podvukao je Perović. Najavio je da Agencija započinje novi projekat „Zaplovi Srbijom“ u cilju podizanja svesti turista, poslovne javnosti i lokalnih samouprava o mogućnostima za razvoj nautike.

izvor: AUL, Te2 Media
ilustracija: arhiva, te2media

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Novije
Starije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend