0

Udruženje građana „Šansa“ u partnerstvu sa Institutom Goša iz Smederevske Palanke realizovalo je završnu Konferenciju u okviru Projekta " Zavarivanjem do sigurnog posla i budućnosti za mlade".

Projekat koji finansira Ministarstvo omladine i sporta u ukupnoj vrednosti od 9,4 miliona dinara  sprovodi se po javnom konkursu za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih. 

Projektne aktivnosti su sprovedene u periodu od 15. aprila do 10. decembra.

Cilj projekta je unapređenje veština zapošljivosti mladih iz osetljivih grupa i njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada. 

Projektne aktivnosti pružile su pomoć i podršku mladima da steknu praktično iskustvo i time unaprede svoje kompetence i povećaju mogućnost za zapošljavanje u industriji u kojoj postoje potrebe za radnom snagom. Realizovane su obuke sa dve grupe od po 20 kandidata u prostorijama Instituta Goša u Smederevskoj Palanci, a kao rezultat, 40 mladih steklo je sertifikate u skladu sa SRPS EN ISO 9606-1 standardom. 

Projekat je doprineo da se preko 100 direktnih i 10.000 indirektnih korisnika mladih animira i senzibiliše u pogledu značaja sticanja dodatnog obrazovanja, dok je 40 izabranih kandidata koji su prošli obuke ojačali njihove kompetencije i veštine kroz obuku za poslove zavarivača, i pružena im je podrška kroz niz jednodnevnih obuka iz oblasti profesionalne orijentacije, zdravih stilova života i karijernog vođenja i zapošljavanja, navodi se u saopštenju. 

(Ilustracija Pixabay)

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Novije
Starije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend