0

Građani koji su imali pravo na besplatne akcije, 2012. godine su dobili po 31 deonicu kompanije Telekom. Njima u međuvremenu nisu mogli da trguju na berzi, ali su po osnovu svake deonice imali pravo na dividendu, što je slučaj i sada.

Telekom danas, 22. decembra, isplaćuje dividendu svim akcionarima. Dividendu će dobiti svi akcionari koji su deonice Telekoma posedovali 20. juna ove godine. Državi će dividenda biti isplaćena direktno uplatom na račun, dok će svim ostalim akcionarima pripadajuća dividenda biti isplaćena preko Centralnog registra, depoa i klirniga hartija od vrednosti (CRHOV).

Za 31 deonicu, koliko ih poseduje najveći broj građana, treba računati na oko 260 dinara bruto, odnosno 220 dinara neto. Ukupno će biti isplaćeno 6,7 milijardi dinara (57 miliona evra). Kompanija Telekom je i prošle godine akcionarima isplatila dividendu i to ukupno 4,16 milijardi dinara dividende, što je bilo dvostruko više nego godinu dana ranije.

Dividende će biti isplaćene svim akcionarima, a iznos zavisi od broja akcija koje svaki akcionar poseduje. Bruto iznos dividende po jednoj akciji iznosi 8,4 dinara.

Novac na računima građani treba da očekuju sutra, najkasnije prekosutra, a imajući u vidu da im kompanija dividendu isplaćuje preko Centralnog registra.

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Građanima koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende biće isplaćen na tekući račun u matičnoj banci.

(izvor Blic, ilustracija te2media)

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Novije
Starije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend