0

Devojčica je u jednoj osnovnoj školi u Beogradu, najverovatnije nožem, povredila jednog učenika i nastavnicu, potvrđeno je za Euronews Srbija iz policije.

Kako su naveli iz MUP-a, policija je reagovala i devojčica je privedena. Ona je 2007. godište. Tanjug prenosi da je reč o bivšoj učenici Osnovne škole “Ruđer Bošković”.

Oglasila se i uprava škole koja je potvrdila da je do incidenta došlo danas oko 13 časova kada je bivša učenica gimnazije došla u posetu drugarici koja pohađa tu školu. Nakon što je bivša učenica prošla kontrolu obezbeđenja i prijavila da je došla u posetu drugarici, provela je neko vreme u školi bez ikakvih naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta.

Tokom malog odmora, između dva časa, bivša učenica je u hodniku gimnazije iznenada izvadila kuhinjski nož, koji je imala skriven kod sebe, prišla jednom učeniku (15) sa leđa i ubola ga u predelu ramena nanevši mu lakšu telesnu povredu. U istom trenutku, troje nastavnika koji su bili prisutni u hodniku odmah su reagovali i zaštitili prisutnu decu, navodi se u saopštenju škole.

Navodi se da je jedna nastavnica zadobila dve posekotine tokom oduzimanja noža bivšoj učenici, nakon čega je odmah dotrčao i radnik obezbeđenja koji je bivšoj učenici ograničio slobodu kretanja, a nakon čega su pozvane policija i Hitna pomoć.

“Pripadnici policije su preuzeli bivšu učenicu, a povređenima je ukazana lekarska pomoć. Nakon što su lekari konstatovali lakšu telesnu povredu kod učenika i posekotine kod nastavnice oni su pušteni da se odu svojim kućama”, navodi se i dodaje da su roditelji učenika odmah obavešteni o nemilom događaju.

Istovremeno, stručne službe i uprava škole obavestili su učenike da je došlo do incidenta i uputili ih u bezbednosnu proceduru o napuštanju školskog kampusa i organizovanog prevoza do njihovih kuća, odnosno o preuzimanju od strane roditelja.

“Uprava Gimnazije ‘Ruđer Bošković’ iskreno žali zbog današnjeg nemilog događaja koji je potresao učenike, roditelje i zaposlene. Naročito jer se ovo dogodilo u trenutku kada se celokupna javnost još oporavlja od velike tragedije koja je juče zadesila beogradsku školu ‘Vladislav Ribnikar’. U cilju zaštite svojih učenika i roditelja, škola zadržava pravo da u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ne otkriva lične podatke niti inicijale učesnika ovog događaja”, zaključuje se u saopštenju.

(ilustracija Pixabay)

Facebook komentari


guest
0 Komentara
Novije
Starije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend