0

U Domu zdravlja Veliko Gradište, počela je da funkcioniše  besplatna multisektorska škola roditeljstva.

Škola roditeljstva je otvorena kroz projekat „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“, podržan kroz program „Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru“ koji sprovodi UNICEF, SKGO i Harmonija – Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima, uz finansijsku podršku Fondacije LEGO sa ciljem da kroz međusektorsku saradnju svih partnera na projektu pruža podršku roditeljima i budućim roditeljima kroz edukacije, informacije i celokupnu podršku u okviru ove teme.

Projekat „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“ je usmeren na unapređenje sistema podrške roditeljima u lokalnim samoupravama u prvim godinama odrastanja deteta. SKGO kao partner na zajedničkom programu pruža podršku lokalnoj samoupravi u unapređivanju sistema podrške roditeljstvu u prvim godinama razvoja deteta, kroz niz povezanih mera.

Projekat se sprovodi u 34 lokalne samouprave. 

Protokol o međusektorskoj saradnji potpisan je između jedinice lokalne samouprave i Doma zdravlja, Centra za socijalni rad  i Predškolske ustanove „Majski cvet“ u cilju unapređenja saradnje na lokalnom nivou kao podrška ranom roditeljstvu.

Program „Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru“ ima za cilj unapređenje kapaciteta sistema za dostupnu, pravednu i kvalitetnu podršku roditeljima i starateljima dece ranog uzrasta, od rođenja do šeste godine, kako bi deca ranog uzrasta imala uslove  za podsticajnu negu tj. dobro zdravlje i kvalitetnu ishranu, podsticajne odnose sa svojim roditeljima/starateljima zasnovane na razigranim i negujućim interakcijama, prilike za rano učenje kroz igru, sigurno i bezbedno okruženje.

(ilustracija Pixabay)

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Novije
Starije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend