0

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović obratio se u Požarevcu na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana oslobođenja Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Istakavši da se na ovaj važan gradski praznik sećamo prošlosti i odajemo počast srpskim vojnicima koji su položili živote za odbranu zemlje, Martinović je poručio da je današnji dan prilika i za sagledavanje ostvarenih rezultata i razgovore o budućnosti.

On je podsetio na to da je u maju ove godine posetio Požarevac i tom prilikom obišao zgradu „Starog načelstva“, za čije je dekorativno osvetljenje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave iz Budžetskog fonda za 2023. godinu opredelilo deset miliona dinara, te dodao da to nije jedini projekat koji su Ministarstvo i Grad Požarevac udruženim snagama sproveli.

„Uspešna saradnja državnog i lokalnog nivoa ostvarena je i u prethodnim godinama, što je doprinelo da Požarevac poslednju deceniju napreduje izuzetnom brzinom. Država je uložila i nastaviće da ulaže značajna finansijska sredstva i energiju u razvoj celokupnog Braničevskog okruga i da u ovom delu Srbije realizuje nove kapitalne projekte. Do kraja 2025. godine, kako je najavio predsednik Republike Aleksandar Vučić, biće završen i Dunavski koridor. Otvaranje brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac doneće nove mogućnosti za turizam i dalji ekonomski rast i razvoj Srbije i značiće, baš kako je predsednik rekao, put u budućnost za ceo istok naše zemlje“, poručio je Martinović.

Ukazavši na to da su saradnja sa lokalnom samoupravom i modernizacija gradova i opština prioriteti rada Ministarstva u ovom mandatu, Martinović je naglasio da su vrata Ministarstva uvek otvorena za pomoć i podršku Gradu Požarevcu, te da je sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem već vodio temeljne i vrlo ozbiljne razgovore o svim izazovima sa kojima se Požarevac suočava, u cilju zajedničkog pronalaženja rešenja.

„Srbija je, do pre samo deceniju, bila potpuno urušena i slaba država, država na kolenima, ali smo, zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Vučića, uspeli da se izdignemo iznad svih tih problema i da danas, u ovim teškim i izazovnim vremenima, idemo u korak sa najrazvijenijim zemljama sveta. Ne možemo sve probleme rešiti preko noći, ali se svakog dana borimo za sigurnu budućnost naše dece, i iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, ostvarujemo sve bolje rezultate. Građani to znaju, jer osećaju prosperitet u svim oblastima života i rada, zbog čega nam već više od deset godina ukazuju poverenje. Za nas je to motiv, ali i obaveza, da radimo još bolje i napornije u njihovom interesu i da stvaramo jednu lepšu i bolju Srbiju u kojoj mladi ostaju da žive i imaju perspektivnu budućnost“, zaključio je Martinović.

(izvor MDULS, foto te2)

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Novije
Starije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend