0

1. Aleksandar Vučić – Požarevac sutra
Lista Srpske napredne stranke u kojoj su koalicioni partneri SPS i još nekoliko manjih stranaka. Jedna je od dve liste koja ima kandidate za svih 68 odborničkih mesta. Upadljivo je da je visoka stručna sprema dominanatna među kandidatima. U prvih 11 mesta čak je 6 lekara, od kojih su trojica specijalisti opšte hirurgije i jedan subspecijalista kardiologije. Ovo je zbirna lista aktuelne vlasti koja očekuje novi mandat u Požarevcu.

2. Vlaška stranka – Ljiljana Ugrinović
Njihovih 68 kandidata za odbornike i veoma brzo prikupljanje potpisa su nekima iznenađenje. Jedina su manjinska lista na lokalnim izborima u Požarevcu i jedina takva lista koja se ikada pojavila sa kompletnim brojem kandidata. Listu predvode članovi iste porodice koji nisu nepoznati javnosti, a jedan od njih je odbornik u aktuelnom sazivu.

3. Grupa građana Iskorak
Grupa građana sa dugogodišnjim delovanjem kao udruženje. Nakon 8 godina se pojavljuju na izborima, ne zbog bojkota već zbog proceduralnih grešaka od pre 4 godine. Izlaze sa listom od 25 kandidata. Okosnicu čine dva poznata odbornika iz saziva požarevačkog parlamenta 2016-2020. Ističu svoje opoziciono opredeljenje u odnosu na aktuelnu vlast.

4. Mi – glas naroda Požarevac
Još jedna grupa građana, ali nova. Ova lista se neočekivano pojavila. Postoji mnogo ljudi koji postavljaju pitanje: Jel su to Nestorovićevi? Njihov naziv zvuči upadljivo poznato i svima je prva asocijacija lista koja je na republičkim izborima u decembru priredila iznenađenje, a predvodio je poznati lekar. Zanimljivo je da je i na ovoj listi lekar na broju 1, a koji se ovim činom na požarevačku političku scenu vraća nakon bezmalo 9 godina. Do sada se nisu javno oglašavali i izjašnjavali.

5. Biram borbu
Tri članice koje su se izjasnile protiv bojkota iz sada već bivše koalicije Srbija protiv nasilja čine ovu listu sa 45 kandidata. Prva na listi je sadašnja odbornica opozicije u lokalnom parlamentu koja nije bojkotovala prethodne izbore. Na spomenutoj listi ima poznatih opozicionara, bivših odbornika, ali skorašnjih povratnika u političke vode.

6. Jedina NADA za Požarevac – POKS
Polovina Nacionalno demokratske alternative (bez novog DSS-a) koja je za izbore izlazi sa 50 kandidata. Široj javnosti mahom nepoznata imena, ali ima i pojedinaca sa iskustvom u vršenju vlasti. Pored toga što su rojalisti i opoziciono nastrojeni, kažu da su mahom okrenuti selima. Jedini čiji je prvi na listi iz Kostolca.

7. Moj Grad, Moje Selo – Moji Ljudi
Većina odbornika opozicije u sadašnjem sazivu lokalne skupštine je na ovoj listi. Združena lista sa 23 kandidata koju čine DJB (koja nije bojkotovala prethodne izbore) i Srpski pokret Dveri. Jedina stranačka lista koja nema kandidate iz gradske opštine Kostolac i ukupno jedina lista čiji je prvi kandidat iz nekog sela.

ilustracija Pixabay/TE2

Facebook komentari

guest
0 Komentara
Novije
Starije Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavi komentar na vestx
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format
Send this to a friend